Kindercoaching

Je kind zie je het liefst vrolijk. Als ouder geniet je ervan als je kind lekker in zijn of haar vel zit en met plezier en zelfvertrouwen door het leven gaat. Je doet er dan ook alles aan om het een prettige omgeving te bieden zodat het zich veilig voelt. Want dan is er ruimte om nieuwe dingen te leren. En een kind moet veel leren op weg naar volwassenheid!

Gedurende het hele proces van groter groeien kan van alles gebeuren waardoor een kind zich even niet goed kan ontplooien. Opgroeien gaat nu eenmaal met vallen én opstaan! De kindercoach is er als ouders en kind het even niet meer weten. Ondersteuning in de vorm van een duwtje in de goede richting is dan meestal voldoende. De kindercoach gaat altijd uit van de mogelijkheden van het kind en niet van de problemen die het kind of de omgeving van het kind ervaart.

Afhankelijk van de hulpvraag gaan we ontdekken welke kwaliteiten het kind zélf heeft. Hoe het die kan inzetten in moeilijke situaties en welke nieuwe vaardigheden het heeft te leren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden zoals gesprekstechnieken, spelvormen en creatieve werkvormen. Omdat het nadrukkelijk de bedoeling is dat de verbetering thuis door gaat, bent u als ouder in principe aanwezig tijdens de coaching. Meestal zijn 2 tot 5 afspraken voldoende om samen een oplossing te vinden om weer verder kunnen. Door deze kortdurende, oplossingsgerichte coaching krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en komen weer in hun eigen kracht!